Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Dit zijn er gemiddeld ongeveer 20 per werkdag of ongeveer 5
  Geld lenen. Independer geeft eenvoudig betrouwbaar advies
  Gourami is een fictief land dat de basis vormt van Shell~s interactieve business challenge

Een optie staat altijd voor 100 aandelen van de onderneming.

Aandelen Bestens

Een optie staat altijd voor 100 aandelen van de onderneming. Je kunt opties gebruiken om met betrekkelijk weinig geld veel geld te verdienen. Opties zijn rechten om bijvoorbeeld aandelen te kopen call-opties of te verkopen put-opties.

Je kunt ze ook kopen om je aandelenbezit te beschermen tegen forse dalingen op de beurs. De kopers blijken bereid te zijn om een hogere prijs te betalen. Op die dag heeft een bestens order tot aankoop van 5. Deze order is er vooral om niet te laat bij een doorbreking van bijvoorbeeld een weerstand alsnog in de markt te stappen en dan teveel de betalen bij koop of te weinig te ontvangen bij verkoop. Een call-optie Unilever geeft je dus het recht om 100 aandelen Unilever te kopen. En heel toevallig ligt jouw verkoop opdracht van 70,00 ter beschikking. Nadat deze order was afgewikkeld volgde onmiddelijk weer herstel.

Commissaris voor de Notering heeft dit echter nagelaten. Op elk velletje staat genoteerd om hoeveel kratten het gaat en de vraagprijs. Is de prijs die op dat moment de markt vraagt voor iets wat je wilt kopen. De gevolgen kunnen dus voor de individuele handelaren zeer groot zijn. Het risico dat je loopt is even groot als het geld dat je in opties stopt. Nadat de koers met 5 procent was gedaald, volgde overigens eerst de standaard bezinningsperiode. Op de Amsterdamse beurs zijn die dag omstreeks 353. Opvallend gezien is dat er vandaag expiratie is op de optiebeurs.

Overal zie je dat er bijv 50,00 voor een krat geboden wordt. Op deze wijze heb je dus geprofiteerd van een hoogtepunt op de dag. De rest van de order wordt dan op de openingskoers gelimiteerd. Vaak worden een uur voor expiratie de koersen be´nvloed. Er is echter veel meer mogelijk en dat niet weten is echt heel erg zonde, want het kan u veel tijd, moeite en verlies schelen als u de mogelijkheden goed gebruikt.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.