Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Een optie staat altijd voor 100 aandelen van de onderneming
  Schrijf een korte beoordeling over Actuele rentestanden
  Wellicht de meest zinvolle en sprekende indicator voor de fundamentele trendbreuk in de bouw is

Een onafhankelijk, professioneel en persoonlijk hypotheek advies.

Huidige Hypotheek Rente

Dit is essentieel voor het kiezen van uw nieuwe hypotheekvorm en looptijd van uw hypotheek. Bankgarantie kan pas worden gesteld nadat alle documenten accoord zijn bevonden. Daarnaast kunnen er betere voorwaarden bij de nieuwe hypotheek zijn. Dit voorzover de bijleenregeling niet van toepassing is.

Voordat u uw hypotheek gaat oversluiten, moet u voor uzelf duidelijk op een rijtje zetten waarom u uw hypotheek wil oversluiten. Verzeker uzelf van een scherpe premie Bereken hier geheel vrijblijvend uw premie. Dat is bijvoorbeeld het geval als u de hypotheekschuld heeft gebruikt voor consumptieve leningen. Tijdelijk inkomen, met intentieverklaring werkgever om het dienstverband om te zetten naar een vast dienstverband. Intentieverklaring is opgemaakt conform Nationale Hypotheek Garantie-standaard en wordt afgegeven na verstrijken proeftijd. Laat u adviseren door de experts van Direct Hypotheken en kom er achter hoeveel u exact kunt besparen. En vind zo de goedkoopste hypotheek tussen alle hypotheken. Geheel vrijblijvende maximale hypotheek berekening.

Een onafhankelijk, professioneel en persoonlijk hypotheek advies. Een aparte verklaring van de werkgever over de hoogte van deze provisie over de afgelopen 24 maanden dient te worden overlegd. Wellicht kan het oversluiten van een hypotheek de maandlasten drastisch verlagen.

Deze hypotheekschuld wordt eigenwoningschuld genoemd. De belangrijkste oorzaak van het onnodig oversluiten is het provisiegedreven gedrag van een groot aantal tussenpersonen. Bij het oversluiten van de hypotheek worden nieuwe kosten gemaakt.

De persoonlijke omstandigheden of gezinssituatie is gewijzigd en u dient uw hypotheek hierop aan te passen. Vrijwel altijd is het verstandig de bestaande levenpolis door te laten lopen. Wanneer uw hypotheekschuld niet aan box 1 is toe te rekenen, valt deze in box 3.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.