Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Sommige banken hebben speciale beleggingsfondsen voor jongeren
  Op dit forum poneert de docent zelf 9 stellingen die zich lenen tot discussie
  Laagopgeleiden hebben de minste problemen met reclames over leningen

Een hypotheekrente die niet voor verrassingen zorgt.

Actuele Rente

Het verschil tussen de actuele waarde van uw huis en uw hypotheekschuld. Voor jonge mensen of starters is het lastig om een huis te kopen. Na afloop van een rentevaste periode ontvangt u automatisch een nieuw rentevoorstel van de geldverstrekker. Lening om de tijd te overbruggen tussen de aankoop van het nieuwe huis en de verkoop van het oude huis.

Een hypotheekrente die niet voor verrassingen zorgt. Een voorbeeld is als er geen hypotheek gevonden kan worden. Rentevergoeding over het in de verzekering opgebouwde kapitaal. Een mogelijkheid om bij voldoende waarde in een polis of voldoende overwaarde een levensverzekering door te laten lopen zonder premies af te dragen. De rente over de hypotheek die u aangaat voor het financieren van aankoop, verbetering of onderhoud van de eerste eigen woning kunt u gedurende maximaal 30 jaar aftrekken van de belasting. Ter vergoeding ontvangen werknemers een toeslag op het inkomen. Alle hypotheekrente tarieven van alle geldverstrekkers banken en verzekeraars in Nederland voor een hypotheek lening.

Periode waarin het mogelijk is om op elk gewenst moment de rente voor een bepaalde periode vast te zetten tegen de op dat moment geldende rente. Hoeveel kan ik besparen?Bereken de mogelijke besparing op uw huidige leningen. Door de beperking van de renteaftrek heeft de overheid een aantal maatregelen getroffen. Vaste rekening waaruit premiebetalingen voor verzekeringen worden betaalt. De rentelast niet betalen, maar optellen bij de hypotheeksom.

Een of meerdere clausules in de koopovereenkomst waardoor in de periode tussen het tekenen van de koopovereenkomst en de overdracht bij de notaris onder bepaalde voorwaarden de koop alsnog ontbonden kan worden. De schuld van de geldelijke lening welke overblijft na aftrek van de aflossingen. Akte die is opgesteld zonder tussenkomst van de notaris. Iedereen met eigen woning en hypotheek wil lage maandlasten. Per 1 januari 1990 komen diverse premies voor rekening van de werknemer. Hoeveel kan ik lenen?Bereken uw maximaal verantwoord leenbedrag op basis van uw salaris. Verzekering die tot uitkering komt bij overlijden van de verzekerde.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.