Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Een slimme constructie kan er voor zorgen dat zowel jij als je (groot) ouders daar baat bij heb
  Invoeringswet Wfsv vinden hun weerslag in artikel 3
  De rente is zo een instrument om een economie te sturen

Een hypothecaire lening waarbij periodiek, meestal maandelijks, door de hypotheekgever (de klant) aan de hypotheeknemer (de bank) een vast bedrag wordt betaald.

Hypothecaire Lening

Heeft u meerdere offertes aangevraagd bij verschillende aanbieders? De rente en voorwaarden die de v. De periodieke bijvoorbeeld jaarlijkse kosten van de erfpacht. Een maatstaf hiervoor is de ontwikkeling van de index van de consumptieprijzen. Wie een nieuwe woning wil kopen, zal dan ook vrijwel altijd geld moeten lenen. Bij een doorlopend krediet spreken we over een theoretische looptijd. Wordt, vanwege de hoge aanvangslasten, nauwelijks meer afgesloten. Periode, bijvoorbeeld vijf of tien jaar, dat de rente vaststaat. We spreken in twee situaties sprake van oversluiten.

In het geval van variabele rente bent u nooit boete verschuldigd. Hierbij houdt hij rekening met de fiscale eisen die de fiscus stelt. Situatie waarin het algemene landelijke prijspeil stijgt en leidt tot waardevermindering van het geld. Een hypotheekvorm waarbij de aflossing op lineaire basis plaatsvindt. Instelling die een pot met geld beheert die door deelnemers bijeengebracht is, en die dit geld overeenkomstig een bepaalde doelstelling belegt.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.