Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Alex BeleggersbankAlex voor de beginnende tot de gevorderde belegger
  Online een offerte aanvraag doen voor onze persoonlijke lening
  Het minimumbedrag voor de lening van het Participatiefonds bedraagt 7

Een hypothecaire lening kan een lange looptijd hebben.

Hypotecaire Lening

Als er ruimte is in uw bestaande hypotheek uw huis is meer waard dan de hypotheek, kunt u een extra hypothecaire lening afsluiten. Vaak wordt dit soort krediet gebruikt voor groot onderhoud aan uw woning. Een hypothecaire lening kan een lange looptijd hebben. Door de beperking van de renteaftrek heeft de overheid een aantal maatregelen getroffen.

Een hypothecaire lening is een krediet waarbij er sprake is van een onderpand een huis. Nadeel is dat hier hoge kosten mee gepaard gaan o. Met een hypothecaire lening verkrijgt u veel bestedingsruimte met geld dat anders in de overwaarde van uw huis blijft zitten. Uw aanvraag wordt, nadat u uw gegevens heeft ingevuld, direct in behandeling genomen. Een hypothecaire lening, dus krediet met uw huis als onderpand, is vaak aantrekkelijk. Iedereen met eigen woning en hypotheek wil lage maandlasten. Voor jonge mensen of starters is het lastig om een huis te kopen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.