Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Staat in voor boekhouding en woonkrediet te Nieuwerkerken
  Je wilt iets graag hebben maar je hebt er niet genoeg geld voor
  Geen extra kosten dus maar ook gedaan met omrekenen

Een huis kopen en een paar maanden geen rente betalen.

Rente

Hoe hoger het daadwerkelijk geleende bedrag, hoe lager de rente kan zijn. Iedereen met eigen woning en hypotheek wil lage maandlasten. Het betreft de 25 goedkoopste tarieven voor een rentevaste periode van 5 jaar. Data Dissemination Standard van het Internationaal Monetair Fonds gevolgd. De hypotheekrente is zo laag dat kopen erg aantrekkelijk is. In de jongste Elsevier onder meer een stappenplan voor het beginnen van een bedrijf door er een te kopen. De rente kan soms lager zijn, indien er financiŽle aflossings- producten gesloten worden. Verschillen zijn ook te vinden in een vaste, variabele of actie-rentes. Iedere specifieke situatie vraagt om een advies op maat.

Rente of interest is een vergoeding voor het gebruik van krediet. Wilt u sparen voor een bepaald doel of zodat u zich later geen zorgen hoeft te maken? Deze rekeningen bieden u zekerheid als u wilt sparen voor een bepaald doel. Een huis kopen en een paar maanden geen rente betalen. Alleen hier vindt u complete en correcte historische overzichten van de tarieven. Reden is de rente op de kapitaalmarkt die al een aantal weken stijgt. Huiseigenaren die hun hypotheek hebben afbetaald, profiteren vanaf dit belastingjaar van de afschaffing van het eigen woningforfait. Dagcijfers voor rentes en wisselkoersen beginnen in 1990. De rente staat momenteel op een historisch laag niveau. Indien u een lening wenst, kunt u op een gemakkelijke manier online aanbieders vergelijken met elkaar.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.