Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Een hogere hypotheek en er maar 30 euro op vooruit.

Rabo Hypotheek

En jullie hebben jezelf nog laten afschepen met een restaurantbon. Hoe kan je nu over een advies oordelen als je er zelf niet bij betrokken bent geweest?? Dat je tenen krom gaan staan berust louter en alleen op een vooroordeel. Als tussenpersoon moet je allerlei diploma's verplicht halen , terwijl je als je bij zo'n bank werkt daar vrijstelling voor hebt. Jammer, had graag willen weten wat voor advies die adviseur jullie heeft voorgeschoteld. Je tenenkromming berust op niets als je niet weet hoe alles precies tot stand is gekomen. Kijk ook uit voor tussentijdse aflossingen daar deze namelijk een latente eigenwoningreserve in de hand werken in het kader van de bijleenregeling.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.