Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Een grote meerderheid is negatief over afschaffing.

Afschaffing Hypotheekrente Aftrek

Nu moet de hpyotheekaftrek ook nog worden afgeschaft van de EU. Ook is men bang dat het starters onmogelijk wordt gemaakt een huis te kopen. Een grote meerderheid is negatief over afschaffing. Vijf vragen over het nieuws van de afgelopen 24 uur. Hier vind u informatie met betrekking tot het regelen van uw hypotheek, de verschillende hypotheekvormen, de hypotheekrente, etcetera, ingedeeld in rubrieken. Als u meer wilt weten, maak dan nu een afspraak met een van Van Bruggen-adviseur. De aandacht voor de zaak-Joran van der Sloot is overdreven. We vonden, dat ons voorstel vooral de liberalen zou moeten aanspreken; bezitsvorming nietwaar? Maar zij zwegen in alle talen, nu de voordeeltjes niet meer uitsluitend bij hun achterban zouden belanden.

Misschien terecht, maar waarschijnlijk niet, meent Steef Bergakker van Iris. De Belastingen en ziektekosten tellen niet mee voor de inflatie. De prijsstijging van een pak koffie telt dus wel mee voor de CPB-inflatie maar de enorme prijsstijging van de overheid met de gemeenten voorop! telt niet mee in de inflatie. Bijna 80 procent vreest dat hierdoor de huizenmarkt instort. Hij ziet 'zeer goede kansen op prachtige rendementen'. Minister Dekker sprak op de bijeenkomst vooral over de ontwikkelingen in de Zuidvleugel.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.