Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Een deel van de kennismanagement op HuisTeKoop wordt verzorgt door Wikiation
  Lening met als onderpand een verzekeringspolis die waarde heeft
  Zij staan samen voor 7 1 miljard euro in het krijt

Een goedkope hypotheek regelt u via Leek In Hypotheek.

Goedkoopste Hypotheek Rente

Bovendien ligt de intrestvoet meestal hoger dan bij een klassieke hypotheek en betaal je instapkosten, beide meerkosten die je van je uiteindelijk kapitaal moet aftrekken om correct te kunnen vergelijken met de klassieke formules. Voor kleinere bedragen heb je de lening op afbetaling, grotere bedragen worden meestal geleend met een hypothecair krediet. Het rentetarief dat je kan bedingen hangt af van verschillende factoren. Het bedrag van uw terugbetalingen blijft dus de hele duur van uw krediet onveranderd. De middenweg is dat je de rente voor de eerste tien jaar vastlegt, met nadien aanpassingen om de vijf jaar. Het is echter uitkijken naar het aandikkende deficit op de lopende rekening cf infra. In het verleden gaven de periodieke herzieningen van de rentevoet nogal eens aanleiding tot willekeur en trok je als consument meestal aan het kortste eind.

Als je je spaargeld belegd hebt tegen goede opbrengsten is het in periodes van lage rente dikwijls ook beter van je spaargeld te laten waar het is, omdat het meer opbrengt dan de lening kost. Daarom is ons hypothecair krediet een kredietformule waarop u echt kunt rekenen. Ten laatste heb je ook nog de mogelijkheid om met een variabele looptijd te lenen, d. Vanaf 1 januari 2007 komt er een nieuwe renovatiepremie in voege. Sluit in ieder geval een schuld-saldo verzekering af zodat in geval van overlijden je familie niet hoeft verder af te betalen. Op dat moment zal je het reeds terugbetaalde bedrag opnieuw kunnen lenen. Als de eigenaar vlug komt te overlijden kan je hiermee een goede zaak doen, in het andere geval kan deze formule heel wat duurder uitkomen dan een directe verkoop met een hypothecaire lening. Online geld lenen! Terug te betalen zoals u zelf wil. Er bestaan twee mogelijkheden om te lenen voor onroerend goed. Ben je vertrouwd met de beurswereld en ben je bereid het risico te nemen, dan is deze formule misschien iets voor jou.

Aldus vertegenwoordigt het reeds terugbetaalde kapitaal een goedkope leenreserve voor nieuwe projecten in verband met uw onroerend vermogen. De juiste modaliteiten en voorwaarden zullen begin 2007 vastgelegd worden. De intresten betaald voor een lening bestemd voor de aankoop, de bouw of de verbouwing van een onroerend goed zijn aftrekbaar van het totaal van je onroerende inkomsten. Ook huurders komen in aanmerking voor het fiscaal voordeel. Centraliseer uw leningen en betaal minder per maand. Inspelend op de evoluties op de woningmarkt bieden sommige banken looptijden aan tot 30 en zelfs 40 jaar, waar een looptijd van 20 jaar tot enkele jaren geleden in dit geval de norm was. Deze premie kan ook door huurders aangevraagd worden. Je kan eveneens een deel van het terugbetaalde kapitaal aftrekken van je belastbaar inkomen als aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.