Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Een optie staat altijd voor 100 aandelen van de onderneming
  Aconcagua is de hoogste berg op het Westelijk halfrond
  Hoeveel kan ik lenen.Bereken uw maximaal verantwoord leenbedrag op basis van uw salaris

Een eigen woning geldt voor veel mensen als een ideaal.

Rente Ing

Deze rentepercentages hebben een beperkte geldigheidsduur; derhalve kunnen aan deze rentepercentages geen rechten ontleend worden. Droomt u van een huis en wilt u niet wakker liggen over uw hypotheek? Of heeft u al een huis, maar ligt u wakker van uw huidige hypotheek? Bereken dan hier hoe laag uw hypotheek maandlasten kunnen zijn. Het gaat om de kosten van de woning en de kosten van verwerving van de woning waarin je zelf woont. De tarieven gaan met 0,2 tot 0,3 procentpunt omhoog. Wilt u dagelijks de laatste hypotheek rentestanden per rss ontvangen, daarvoor kunt per bank een selectie maken.

Aan koopwoningen zitten dan ook aantrekkelijke kanten. Over de voorwaarden kun je hier onder verder lezen. Overigens zijn ING-bank en de Postbank allebei dochters van het ING-concern. Bereken online de hypotheek, de maandlasten van de voordeligste hypotheek. Kijk op de maximale hypotheek berekening voor een goede indicatie van u leenvermogen. En vind zo de goedkoopste hypotheek tussen alle hypotheken. Kosten gemaakt voor de aankoop van je eigen huis zijn onder voorwaarden aftrekbaar van de inkomstenbelasting box 1. Een eigen woning geldt voor veel mensen als een ideaal.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.