Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Een doorlopend krediet kenmerkt zich door een onbeperkte looptijd.

Bkr Krediet

Een doorlopend krediet kenmerkt zich door een onbeperkte looptijd. Het lenen van geld is tegenwoordig een veel voorkomend iets. Wanneer u geld wilt lenen, kunt u ook kiezen voor de aanvraag van een doorlopend krediet. Wanneer u uw woning wilt verbouwen of nieuw meubilair wilt aankopen en dit niet uit eigen middelen kunt bekostigen, dan kunt u het ook financieren met een lening. Zo kan nagegaan worden als er door een kredietverstrekker een krediet geweigerd wordt of de gegevens wel kloppen zoals deze geregistreerd staan. Dit bureau geeft informatie over leningen en aflossingen van personen die hier gebruik van maken. Het Bureau Krediet Registratie registreert van alle mensen in Nederland de kredieten die ze hebben afgesloten. Zo kennen we een persoonlijke lening maar in dit artikel zullen we het gaan hebben over het doorlopende krediet. Veel mensen hebben dan ook een bepaalde lening op hun naam staan. Dit betekent echter niet dat u geen geld kunt lenen. Diverse financiers zorgen ervoor dat u geld kunt lenen ondanks bkr-notering.

Aan een aanvraag voor een lening of krediet kunnen verschillende redenen als oorzaak hebben. Voordat je geld gaat lenen is het raadzaam om goed te kijken wat voor soort lening het beste bij jou past.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.