Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Je spaarrekening is heel eenvoudig te beheren via Mijn Postbank
  Uw woning en uw gezin optimaal beschermen is niet altijd eenvoudig
  Veertig basispunten is dus een redelijke prijs voor een rente optie

Een deel van de kennismanagement op HuisTeKoop wordt verzorgt door Wikiation.

Huis Kopen

Een deel van de kennismanagement op HuisTeKoop wordt verzorgt door Wikiation. Sommige gemeente hanteren een grens van zeven jaar. Bereken hoeveel u kunt lenen voor de aankoop van een huis. Daarmee moet u zelf naar tenminste twee aannemers stappen voor een offerte. Woningaanpassingen in een huis dat u koopt zijn een verhaal apart. Bij verkoop van uw onroerend goed betaalt u geen kosten zoals bij een makelaar. Een eigen huis, volledig aangepast aan uw eigen wensen en behoeften. Zo'n aanvraagprocedure kan weken, soms maanden in beslag nemen. Voer de gegevens van uw hypotheekofferte in en zie direct hoeveel provisie u terug kunt krijgen bij het afsluiten van uw hypotheek via Independer. Een hypotheekadviseur van Independer of één van onze geselecteerde partners helpt u graag bij het vinden van de beste hypotheek in uw situatie. Voor wie kiest voor opbouw van vermogen via Postbank Beleggingsfondsen.

Achtergrond informatie over allerlei zaken die met hypotheken te maken hebben. Wilt u weten waar u de laagste rente krijgt of wie de beste vooorwaarden heeft? Maak hier een vergelijking van bijna alle aanbieders en vraag een offerte aan.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.