Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Een zeer langlopende hypotheekrente is een voorstel dat de moeite loont om uitgediept te worden
  Schrijf een korte beoordeling over Actuele rentestanden
  Lening op afbetaling voor alle doeleinden u hoeft geen factuur voor te leggen

Een beursstudent is een student die recht heeft op een studiefinanciering van de Vlaamse Gemeenschap.

Studie Financiering

Het Studiefonds van de gezinsbond staat leningen toe aan studenten uit grote gezinnen vanaf 3 kinderen. Er zijn twee periodes voorzien voor deze zogenaamde Europese Week, nl. Het is belangrijk om deze voorwaarden zorgvuldig te checken! Ook studenten die hun joker al opgebruikt hebben, kunnen in aanmerking komen voor een studietoelage. Andere kosten betreffen vervoerskosten auto of abonnement openbaar vervoer, kotkosten, eventueel de aankoop van een pc. Ook ouders en toekomstige studenten kunnen terecht bij de Sociale Dienst. Een vierde stap zijn de administratieve procedures. Jean Berlamont overkoepelt en bewaakt het geheel. Studenten moeten hiervoor voldoen aan een aantal voorwaarden.

Leuven, de KHLeuven, Groep T en het Lemmensinstituut. Het secretariaat bevindt zich op het gelijkvloers in het Arenbergkasteel. Emmanuel Van Lil is verantwoordelijk voor praktische regelingen en informatie i.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.