Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Bestaande pensioenplannen zullen aan de nieuwe wetgeving aangepast moeten worden
  Het Postgraduaat in de Vastgoedkunde en het Executive program worden georganiseerd door de K
  Aanvraag ophalenGa verder met een eerder door u opgeslagen aanvraag

Dus graag jullie advies of mening over verschillende banken.

Spaarrente Banken

Toch kan het zich de moeite lonen om bij diverse banken, de rekeningen en producten met elkaar te vergelijken. Deze automatische incasso kan op ieder willekeurig moment gestopt worden. Dus graag jullie advies of mening over verschillende banken. Bekijk de actuele rentetarieven van al onze spaarrekeningen. Ook wordt er niet veel geswitched tussen banken, omdat het merendeel tevreden is met de huidige bank, vanwege de moeite die ermee is gemoeid en het niet zien van de verschillen tussen banken. Een termijndeposito heeft een looptijd vari?nd van 1 tot 12 maanden. Spaarrentes, kosten en voorwaarden kunnen per bank toch aanzienlijk in uw voordeel verschillen. Met een automatische incasso bouwt u met regelmaat vermogen op zonder dat u ernaar hoeft om te kijken. Bij onderhoud wordt van te voren aangekondigd dat dit gebeurt en wanneer. De looptijd van een spaardeposito ligt tussen de 1 en 10 jaar. In beiden gevallen mag u tijdens de overeengekomen periode het spaargeld niet opnemen, tenzij u bereid bent om een flinke boeterente te betalen.

De inleg, looptijd en opnamevoorwaarden verschillen per bank. Voordat u een deposito spaarrekening opent, is verstandig om eerst te bepalen wat het spaardoel van het ingelegde geld is en wanneer u het nodig heeft. Ben onlangs zelf overgestapt van postbank naar SNS. Ik ben al jaren trouw klant van de Postbank, maar dit lijkt me het ideale moment om over te stappen naar een andere bank als dit voordeliger is.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.