Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Door uw huidige hypotheek betaalt u hoge maandlasten.

Huidige Hypotheekrente

Bent u van plan uw huidige hypotheek over te sluiten, lees dan eerst de tips over het oversluiten van een hypotheek. De hypotheek lasten bestaan voor een reusachtig deel uit rente. Hopelijk heeft u nu voldoende tips over het oversluiten van een hypotheek en hebben de tips u geholpen om uw huidige hypotheek wel of niet over te sluiten. Zodra je nieuwe rente flink hoger uitvalt, kunt u een onmiskenbaar lagere lening afsluiten. Door uw huidige hypotheek betaalt u hoge maandlasten. Het kan bruikbaar zijn om dit belastingvoordeel iedere week te laten uitbetalen. Nominale hypotheekrenteDe hypotheekrente die door de hypotheekgever wordt gehanteerd, zonder rekening te houden met de bijkomende kosten. Nieuwe hypotheekrente over de nieuwste hypotheek lening voor aanschaf, verbetering of onderhoud van het nieuwe huis is terug te verkrijgen via de Belastingdienst. De hypotheek rente over de nieuwe lening voor onderhoud of verbetering van het appartement is aftrekbaar via de Belastingdienst. Als je simpelweg klakkeloos gaat voor de hoofdsom, reken je je zeer ruim bedeeld. Uw huidige hypotheekvorm blijkt niet te passen bij uw huidige persoonlijke situatie en daarom is het verstandig uw hypotheek over te sluiten.

Los hiervan vatten legio oudere mensen nog maar niet de hoge aankoopprijs van een huis. De persoonlijke omstandigheden of gezinssituatie is gewijzigd en u dient uw hypotheek hierop aan te passen. Als je blindelings gaat voor het nieuwe bedrag, reken je je geweldig rijk. Voor een hypotheeklening moet u vaak wel naar de notaris. Voordat u uw hypotheek gaat oversluiten, moet u voor uzelf duidelijk op een rijtje zetten waarom u uw hypotheek wil oversluiten. Dit is essentieel voor het kiezen van uw nieuwe hypotheekvorm en looptijd van uw hypotheek. De ronde van renteverlagingen is de tweede deze zomer.

Wellicht kan het oversluiten van een hypotheek de maandlasten drastisch verlagen. Je kunt dan beter op die wijze uitpluizen welk bedrag je uitspaart om uit te geven aan belangrijke zaken. Dit heeft vaak te maken met een te hoge rente voor uw hypotheek. De aankomende hypotheek lasten bestaan voor een aanzienlijk aandeel uit rente. Je kunt dan beter checken wat je bezuinigt voor andere spullen. Zodra je nieuwe rente tamelijk hoog uitvalt, kun je een duidelijk lagere lening afsluiten. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkeling van de rente? Abonneer u dan op de nieuwsbrief. Mocht u hier niet aan denken, is een over te sluiten hypotheek voor uw dure nieuwe woning niet terug te verkrijgen. Bovendien blijft er minder over om aangenaam uitjes te gaan ondernemen. Laat u voortdurend voorlichten wat je per volgende week bruto aan over te sluiten hypotheek moet gaan betalen.

Steevast is denkbaar nu voorhanden geld zoals bestaand spaarcenten van waarde. Wanneer je simpelweg kritiekloos afgaat op de nieuwe hoofdsom, reken je je geweldig rijk. Het kan juist zijn om deze voordelen iedere aankomende week te laten afhandelen. Rentewijzigingen redelijk opbreken, vooral als u een tophypotheek sluit. Met een raming van uw financiŽle omstandigheid raadplegen diverse geldgevers uw inkomen. Laat u altijd vertellen wat je per maand netto aan hypotheek kwijt zult zijn. Actuele renteaanpassingen behoorlijk opbreken, hoofdzakelijk wanneer je de hogere hypotheek aanvaardt. Van de totale hypotheeklasten is er een duidelijk portie van je netto honorarium dadelijk voorhanden.

Overigens blijft er bijna nooit iets over om makkelijk van te leven.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.