Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Vroeger was de schandpaal het middelpunt van de gemeenschap
  BelgiŽ heeft tijdens de onderhandelingen bij de Verenigde Naties steeds aangekondigd mogelijk e
  Daarnaast kunt u via ons ook in individuele aandelen beleggen op de beurs

Door te wisselen van spaarrekening kunt u geld verdienen.

Hoogste Rente Spaarrekening

Ik wil sparen bij een bank die eens per maand rente uitkeert en niet per half jaar of jaar. Ik heb een serieuze klacht over de gang van zaken bij een bepaalde bank. Wanneer u geld op een spaarrekening zet verwacht u niet dat er met uw geld vervolgens wapens geproduceerd worden of mensenrechten geschonden worden. Gebruik ook al jaren de AT-bank voor een deel van de spaarcenten. Spaar rekening rente vast termijn deposito en rente spaardeposito. Het zijn ten slotte allemaal euro's, dus†geen omrekentoestanden. Indien een bank de spaarrente verlaagd moeten wij overstappen naar een andere bank. Ikzelf dacht het te kunnen zien aan de eerste 2 cijfers van de bankrekeningen; bijv. Deze garantieregeling beschermt u als consument bij een eventueel faillissement van een bank. Uiteraard vallen deze gerenommeerde banken onder de collectieve garantieregeling. Je kan overigens ook de maandelijkse storting gemakkelijk tijdelijk aanpassen.

Het duurde naar mijn idee zelfs langer dan normaal.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.