Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Beveks zijn heel flexibel en kunnen uiteenlopende beleggingen bevatten
  Dat kan voordelig zijn als de rente van je lening hoger wordt
  Je kunt dan een rentedragende lening afsluiten bij de IB Groep

Dit zijn kosten die verband houden met de registratie van uw aankoopakte.

Lenen Aan Kinderen

Dirk De Vilder is stafmedewerker en trainer bij Outward Bound BelgiŽ. Geen inkomensvoorwaarde en geen maximaal kadastraal inkomen van de woning. Het maximum van 95 pct wordt tot 90 pct teruggebracht wanneer de terugbetaling van de lening niet volledig gewaarborgd is door een levensverzekering. Nog belangrijker is dat je dan de voorschotten die al betaald zijn, kwijt bent. Als je binnen die bepaalde termijn geen lening kan afsluiten, dan is er ook geen verkoop. Je geeft het Woningfonds alle gegevens die het nodig heeft. De woning waarvoor geleend wordt, ligt in het Vlaams Gewest.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.