Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Er dreigt een humanitaire crisis voor 4 miljoen mensen in Mali Niger en MauritaniŽ tenzij de do
  Beleggers laten zich afschrikken door het perspectief van lagere effectieve rendementen op kort
  Ze focussen zich eerder op spaarrekeningen en beleggingen

Dit zijn de munten, bankbiljetten en het girale geld.

Ontstaan Geld

Macht en dat is de truuk achter veel smerige zaakjes,ik ben niet bekend met de details van jouw post maar geloof me er heeft iemand geld verdiend. Allereerst welkom namens deze simpele ziel @geshem411, ik ben niet geheel bekend met de huidige praktijken daar van de douane, wel die van een tiental jaar terug en dat was minder fris. Dit zijn de munten, bankbiljetten en het girale geld.

Wat er moet veranderen is dat de rente die nu aan de banken betaald wordt terecht komt waar deze thuis hoort en dat is bij de eigenaren van de goederen die het geld waarde geven. Klinkt als een Valse Vlag operatie met inderdaad damage control in de pers. Deze oplichterij moet algemeen bekend worden zodat mensen weten dat recessie, armoede en schulden geen zaken zijn die zomaar ontstaan maar dat deze direct en doelbewust veroorzaakt worden door de banken. We hebben nu eigenlijk een systeem van maatschappelijk krediet waarbij de banken de rente afnemen van die maatschappij.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.