Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Financiele rekenmodules voor hypotheek en pensioen
  Hoeveel kan ik besparen.Bereken hoeveel u kunt besparen op uw hypotheeklasten
  Tien over half zeven met een enkele pijl is dan de hoogste score

Dit zijn de aandelen die deel uitmaken van de AEX-index.

Aandelen Advies

Dit zijn de aandelen die deel uitmaken van de AEX-index. Triple witching day komt voor de derde vrijdag van maart, juni, september en december. Beleggen op margin houdt in dat u als belegger met als onderliggende waarde uw aandelenkapitaal andere aandelen kunt kopen. Nederland, Europa, Midden Oosten, Verre Oosten, Amerika, Zuid Amerika, iedere regio kent zijn eigen kansen. Het was de laatste dagen geen leuke tijd op de beurs en er is waarschijnlijk geen enkele aandelenbelegger die ontsnapt aan de huidige malaise.

Veel beleggers beschouwen als de juiste aandelen alleen aandelen die vanaf morgen in een rechte lijn omhoog gaan. Een gewoon aandeel geeft hem recht op een dividend en stemrecht in de algemene vergadering. Gisteren een prachtige stijging van de koers van de aandelen en wederom op geruchten dat er een bod gedaan gaat worden. Dit niveau wordt veelal op basis van technische analyse bepaald. Onder de term advies verstaan we op Guruwatch de verwachting van de richting van het aandeel of de index. De Chinese regering maakte bekend dat de groei van de Chinese economie versnelde tot de grootste groei in de laatste 13 jaar. Dit is een aandeel waarvan verwacht wordt dat de koers het de komende 12 maanden minder goed zal doen dan de aandelenindex van de beurs waarop het betreffende aandeel verhandeld wordt. Wanneer het aandeel dit koersniveau overschreden heeft wordt het advies afgesloten. De markt is dan extreem volatiel en zorgt voor een nerveuze handel.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.