Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Financiele rekenmodules voor hypotheek en pensioen
  Deze situatie blijkt vooral voor te komen in de steden waar het gemiddelde gezinsinkomen van de
  De lening kan in een onderhandse akte worden vastgelegd

Dit voorbeeld is een krediet op basis van hypothecaire dekking.

Huis En Hypotheek

Natuurlijk zijn ook andere looptijden en rentevaste periodes mogelijk. Deze theoretische uitkomst is gebaseerd op een ongewijzigd rentetarief gedurende de gehele looptijd.

De werkelijke totale prijs van het krediet kan hier derhalve van afwijken. Hoeveel het spaardeel precies oplevert, staat van tevoren dus niet vast. Door de beperking van de renteaftrek heeft de overheid een aantal maatregelen getroffen. Dit voorbeeld is een krediet op basis van hypothecaire dekking. Iedere specifieke situatie vraagt om een advies op maat.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.