Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Rente of interest is een vergoeding voor het gebruik van krediet
  De vaste rentevoet is hoger dan een variabele rentevoet
  Wij hebben voor u de prognoses voor de komende weken op een rijtje gezet voor zowel de kortlope

Dit kunt u tot 3 keer herhalen gedurende de termijn van uw lening.

Voorbehoud Van Financiering

De heer Cornil haalt de naleving van de mensenrechten aan, bijvoorbeeld bij een mogelijke uitlevering naar Guantanamo. Dit kunt u tot 3 keer herhalen gedurende de termijn van uw lening.

Aanvankelijk vroeg de Franse president om onderhandelingen over een dergelijk verdrag, na de aanslagen in Dar es Salam en Nairobi.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.