Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Dan zorgen wij dat uw hypotheek aansluit bij deze nieuwe situatie
  Goedkoop geld lenen via internet doe je hier! Vraag hier diverse leen offertes aan voor goedkop
  Het opvragen van hypotheekrentes en hypotheekofferte zijn vrijblijvende diensten

Dit kan de bank doen door de geldmarktrente te manipuleren.

Rente Vastzetten

Dit kan op termijn gunstiger uitvallen dan verschillende periodes. De beloningen van uw werkgever waarover u inkomstenbelasting verschuldigd bent. Hij raadt huizenbezitters aan verschillende geldverstrekkers goed met elkaar te vergelijken. Iedereen met eigen woning en hypotheek wil lage maandlasten.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.