Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Tips actueel nieuws boekbesprekingen en analyse van sectoren en fondsen op aanvraag
  Alle hypotheekrente tarieven van alle geldverstrekkers (banken en verzekeraars) in Nederland vo
  Eenmalige terugbetaling van het kapitaal op de eindvervaldag maandelijkse betalingen van de ren

Dit kan aantrekkelijk zijn bij de verwachting van een dalende rente.

Rente Vastzetten

Ga je binnenkort je hypotheek verlengen of omzetten naar een lange rentevaste periode? Neem dan even de moeite om de banken en verzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Van dertig jaar vast tot variabel, alles is zo'n beetje mogelijk. De rentetarieven van de financiŽle markten vormen de basis voor de hypotheekrente. Waarde die een huis opbrengt bij een gedwongen verkoop. De Europese Bank ECB controleert en beÔnvloedt de rentestand.

Loop eens door de volgende informatie over de hypotheekrente. Dit is dus voor aftrek van de kosten binnen de beleggingsfondsen. Het betreft het gemiddelde van de rente die u nu betaalt en de dagrente. Voor jonge mensen of starters is het lastig om een huis te kopen. Door de beperking van de renteaftrek heeft de overheid een aantal maatregelen getroffen. Voordat een keuze wordt gemaakt, dient daar goed over nagedacht worden.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.