Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Dit is de totale periode waarover u de hypotheek wilt aflossen.

Berekenen Hypotheek

Een spaarhypotheek is gekoppeld aan een levensverzekering. De maandlasten worden weer opnieuw berekend zonder extra premiestortingen dus. Over het bedrag krijgt u doorgaans dezelfde rente vergoed als de te betalen hypotheekrente. Dit is fiscaal gunstig omdat dit niet ten koste gaat van uw belastingaftrek. Bij het kopen van een woning komen kosten kijken zoals de kosten van een makelaar en de kosten van de hypotheekakte. Voor deze verzekering bent u maandelijks premie verschuldigd. Bij 1-2-3 Hypotheken kunt u een aantal on line berekeningen maken voor een maximale hypotheek of hoeveel u kunt lenen. Dit is de totale periode waarover u de hypotheek wilt aflossen. Of u in aanmerking komt voor bovengenoemde tarieven is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Maximale hypotheekVoor u gaat kijken naar een woning is het handig te weten hoeveel u kunt lenen. Het omgekeerde is het geval indien u de looptijd langer dan 30 jaar neemt. Een kortere looptijd resulteert wel in hogere netto maandlasten. Met de spaarpremie en de extra premiestortingen wordt de spaarpot opgebouwd. Tenslotte krijgt u een overzicht van de maximale premiestortingen. Het rentepercentage dat u als vergoeding moet betalen.

Genoemde rentetarieven worden met zorg bijgehouden, desondanks kunnen er altijd fouten ontstaan waardoor er geen rechten aan deze opgave kunnen worden ontleend. In het programma kunt u voor de eerste 6 polisjaren extra premiestortingen ingeven.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.