Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Meer nog in bedrag koopt u evenveel maar u koopt veel meer units aan wanneer zij relatief goedk
  Kosten die u moet betalen als u een lening met vaste rente vervroegd aflost
  Met dit portret bezit het Frisia Museum nu negen werken van Charley Toorop

Dit is bestemd voor leerlingen met een handicap of beperking die op het reguliere onderwijs zitten.

Leerling Gebonden Financiering

Dit is bestemd voor leerlingen met een handicap of beperking die op het reguliere onderwijs zitten. Daana ontvangt de school het geld en kan met het geld hulp inkopen. Dat kan basisonderwijs maar ook voortgezet onderwijs zijn. De school maakt een behandelingsplan voor het kind, over welke hulpmiddelen ze willen gaan gebruiken.

Een commissie van Indicatiestelling CvI beoordeelt of het kind recht heeft op speciaal onderwijs.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.