Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Altijd en overal zakelijk bankieren met Mijn Postbank
  Geld dreigt duurder te worden
  Kosten die u moet betalen als u een lening met vaste rente vervroegd aflost

Dit bureau geeft informatie over leningen en aflossingen van personen die hier gebruik van maken.

Bkr Lening

Dit bureau geeft informatie over leningen en aflossingen van personen die hier gebruik van maken. Bij onvolledige informatie kunnen wij u niet goed van dienst zijn. Wanneer je als ondernemer je schulden niet of moeilijk kunt terugbetalen is dat niet prettig. Maar hoe kom je aan geld? Welke mogelijkheden zijn er als MKB'er? méér. Je leveranciers gaan er alles aan doen hun geld terug te krijgen wat zelfs het einde van je onderneming kan betekenen.

Dit wordt niet gedaan, omdat de geldverstrekker dan niet de zekerheid heeft dat het geld weer terug betaald wordt. Het Bureau Krediet Registratie registreert van alle mensen in Nederland de kredieten die ze hebben afgesloten. Als je binnen je onderneming een nieuw idee ten uitvoer wilt brengen zul je vaak geld nodig hebben. Zo kan nagegaan worden als er door een kredietverstrekker een krediet geweigerd wordt of de gegevens wel kloppen zoals deze geregistreerd staan. Met een hypotheek heeft de geldverstrekker dit grotendeels wel, omdat er dan een onderpand is dat zij dan kunnen executeren en zo hun geld terug krijgen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.