Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Handige tips van oma voor koken schoonmaken gezondheid geldbesparen die vooral milieuvriendelij
  De levenhypotheek bestaat uit een lening en een levensverzekering
  Ook een spaarpot voor later bekijk dan ons spaar rente overzicht voor hoge spaarrentes

Dit bedrag wilt u op een spaarrekening zetten en van de rente maandelijks leven.

Hoogste Rente

Bij de ene bank gaat het per jaar, bij de andere per maand en dan hebben ze het weer over effectieve rente. Het is dus belangrijk om de verschillende alternatieven goed naast elkaar te zetten. In beiden gevallen mag u tijdens de overeengekomen periode het spaargeld niet opnemen, tenzij u bereid bent om een flinke boeterente te betalen.

Ik wil sparen bij een bank die eens per maand rente uitkeert en niet per half jaar of jaar. Op basis van uw persoonlijke situatie wordt een indicatie gegeven van de bruto en netto maandlasten van de meest voorkomende hypotheekvormen. Dit bedrag wilt u op een spaarrekening zetten en van de rente maandelijks leven. Met deze hulp kunt u in een paar minuten bepalen welke besparing mogelijk is op uw hypotheeklasten. Op basis van uw persoonlijke situatie geeft Independer u een indicatie welke hypotheek en welk soort rente het best bij u past. Independer rekent voor u uit of het in uw situatie voordeliger is om een huis te kopen of te blijven huren.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.