Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Het laagste bedrag dat de Stadsbank uitbetaalt is vijf gulden
  Voordelig geld lenen is volgens veel aanbieders overal te realiseren
  Met Actief Budget start u een nieuw financieel leven

Dinsdag vinden de verkiezingen voor het Amerikaanse Congres plaats.

Hypotheekrente Ing

Multi Vastgoed en Heijmans Vastgoed maken in het persbericht verder bekend de ontwikkeling van drie andere kantoorgebouwen op Amstelwijck voor te bereiden. De Vlaamse Federatie van Beleggers geeft tips voor uw portefeuille. De peilingen wijzen op een nederlaag voor de Republikeinen. Voor het eerst in vijf maanden is het aantal faillissementen gestegen.

Wij bieden u spectaculaire voorwaarden voor al uw verzekeringen en leningen. De Dow steeg in het eerste halfuur van de handel weer boven de 12. Amsterdam is in afwachting van openbaring van de strategische herorientatie van Ahold vroeg in de middag. Vooral de horeca is verantwoordelijk voor de trendbreuk. Vorige week vrijdag eindigde de hoofdindex voor het eerst sinds 19 oktober onder deze grens. Maar een kredietbeoordelaar kijkt ook naar posten buiten de balans, zoals bijvoorbeeld pensioenen", aldus Rishton op een persbijeenkomst.

Marktpartijen denken dat beleggers zich afwachtend zullen opstellen totdat de uitslagen binnen zijn. Binnenkort zullen je bank en je beursmakelaar je allerlei tests voorleggen om je in een risicocategorie steken. Uw privévermogen bestaat uit verschillende, soms verrassende elementen. De Brussels Investment Club BIC bestaat al meer dan dertig jaar. Dit heeft Arcelor Mittal maandag voorbeurs bekendgemaakt. Minstens zo kritisch was analist Karine Petitjean van Fortis Bank. De taxaties van economen voor oktober varieerden van een indexcijfer van 55,8 tot 57,5. Bestuurslid Koen Pinkhof vertelt zes weetjes over zijn beleggersclub, de oudste van Vlaanderen. Een van hen, John Kershaw van Merrill Lynch, vroeg zich af waar een verkoop eigenlijk toe leidt. Redacteur Luc Coppens plaatst elke maandag financiële, fiscale en andere aspecten van de gezinsportefeuille in een ruimer perspectief.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.