Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Hier vindt u de beste en goedkoopste hypotheek aanbieders
  Iedereen met eigen woning en hypotheek wil lage maandlasten
  Wij zijn één van de grootste specialisten voor rente leningen

Die heeft het aantal banken doen afnemen en zo de concentratiegraad op de markt van de bankkredieten aan ondernemingen verder versterkt.

Krediet Banken

Plan uw mensualiteiten in functie van uw specifieke projecten. Rekenen in euro zal in het begin best moeilijk zijn. Ze kan ook een nieuwe schatting van de woning vragen met schattingskosten tot gevolg. De afgelopen jaren werd de Belgische banksector gekenmerkt door een aanzienlijk aantal fusies en overnames. De invoering van de euro wordt een reusachtige onderneming. Vanaf volgend jaar kunt u uw werkgever vragen uw salaris in euro te storten. Dat stelt ons in staat u een echte keuze aan te bieden. Bovendien moet u niet in euro betalen, zolang de frank nog bestaat. Wij voerden voor u reeds een grondige marktstudie uit en selecteerden de beste formules van andere instellingen. Geen extra kosten dus, maar ook gedaan met omrekenen.

Belgisch geld? Dan kunt u dat nog steeds inruilen bij de Nationale Bank. Globaal zullen bedrijven en werknemers minder belastingen betalen. De nieuwe biljetten en munststukken zijn ontworpen door Aalstenaar Luc Luyckx.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.