Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Deze vaste beloning rente is aftrekbaar van de winst.

Lening Aftrekbaar

Leningen mogen zoals eerder gemeld door de schuldeiser in bepaalde situaties worden afgewaardeerd. Wanneer dit niet gebeurt krijgt de eigenaar geen renteaftrek. Voorwaarde is wel dat hij de lening aanwendt voor investeringen in zijn restaurant. Wij willen graag weten welke kosten je van de belasting kunt aftrekken i. Indien uw neef onverhoopt niet aan zijn financiŽle verplichtingen kan voldoen, dan komt het verlies op uw lening onder voorwaarden als persoonsgebonden aftrek in mindering op uw inkomen in box 1, 3, dan wel 2. In ons antwoord beoordelen wij diverse alternatieven op hun fiscale gevolgen. Deze vaste beloning rente is aftrekbaar van de winst. Om een berekening te kunnen maken, gaan wij uit van een lening van fl. Op het moment dat u het geld ergens anders voor gebruikt niet. Wij laten de verbouwing door een aannemer en een installateur doen dus deze kosten kunnen we volgens ons wel aftrekken.

In vele ondernemingen bestaan verschillende aandeelhouders. Het kan echter ook zo zijn dat bij slechte resultaten u geen of een negatief rendement behaalt. Deze condities dienen te worden vastgelegd in een onderhandse of notariŽle overeenkomst. Het geld wordt door de bank in een bouwdepo gestort en kan worden opgenomen door middel van het aanleveren van facturen voor verbouwing. Eigen middelen zijn hiervoor maar voor 50 procent toereikend en we voelen er niets voor om bij te lenen, tenzij hier iets tegenover staat. Een complicerende factor is dat we ook een verbouwing moeten financieren. Er zijn ruwweg twee manieren om een onderneming te financieren. Eigen vermogen kan onder andere onderverdeeld worden in aandelenkapitaal, agio en niet uitgekeerde winsten. Er zijn twee uitzonderingen waarbij men toch eigen vermogen onder strikte voorwaarden mag afwaarderen ten laste van de belastbare winst. Wanneer u uw hypotheek wilt verhogen voor bijvoorbeeld verbouwing of aanbouw dan is het niet nodig om hiervoor langs de notaris te gaan. Wij raden u aan deze alternatieven met uw belastingadviseur en uw neef te bespreken.

Dit kan als uw neef fiscaal kwalificeert als startende ondernemer. De gevolgen voor hem van alternatief 4 worden aldaar besproken. Er is geen belasting verschuldigd als u en uw echtgenote totaal niet meer dan fl. Deelnemingen die in de eerste vijf jaar na aanschaf slecht draaien mogen tijdelijk maximaal tot nihil worden afgewaardeerd. Sinds enkele jaren is echter een andere bepaling in de wet opgenomen. Wij gaan ons huis verbouwen en willen een nieuwe bijkeuken achter ons huis bouwen en onze badkamer en toilet opnieuw inrichten. In principe is eigen vermogen permanent verstrekt aan de onderneming. In principe kan men op grond van de balans van de schuldenaar hier reeds een oordeel over vormen.

Zo kan worden voorkomen dat het geld voor een ander doel wordt gebruikt. Alleen in een dergelijk geval wordt een fiscaal verlies geaccepteerd. Huiseigenaren dienen bij de bijleenregeling de overwaarde te investeren in hun nieuwe koopwoning. Hij heeft een pand gekocht en wil een restaurant beginnen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.