Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Bij een hypotheek of woonkrediet kan je kiezen tussen vaste of variabele ( ook wel degressieve
  Als u de positie lang vasthoudt heeft dit consequentie voor de waarde
  Lage rente een zege of een vloek

Deze rente zal worden aangeduid als consumptieve rente.

Rente Belasting

Boetevrij aflossen bij variabele renteHeb je een lening met een variabele rente? Dan mag je de lening in een keer aflossen zonder dat je daarvoor een boete moet betalen. Met uw aflossing vermindert u de restschuld op uw hypotheek waardoor het eventuele fiscale voordeel komt te vervallen. Dat kan voordelig zijn als de rente van je lening hoger wordt.

Deze rente zal worden aangeduid als consumptieve rente. Directielid en Jan Docter blijft Chief Financial Officer. Effectief rentepercentageHet effectieve rentepercentage is de rente waarin alle kosten van de lening zijn opgenomen. Aflossingen op uw hypotheek zijn niet aftrekbaar van uw inkomen. Je kunt het effectieve rentepercentage daarom goed gebruiken om verschillende leningen met elkaar te vergelijken.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.