Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Verbouw uw huis tegen een rente die even aantrekkelijk is als uw nieuw interieur
  De Hypotheek Specialist geeft u een unieke laagste rente garantie
  Daarom zit er in WinBank een functie waarmee u de rente kunt bereken

Deze rente is laag maar geldt altijd slechs voor enkele maanden.

Lage Rente

Met name het aanbieden van een losse verzekering heeft een enorme impact op de rente die u echt betaalt. Bij dit product zijn de algemene voorwaarden van toepassing. De rente op de Plusrekening was eind vorig jaar nog 0,75 procent, twee procent punt onder het toenmalige marktgemiddelde. Dat blijkt volgens de Volkskrant uit interne stukken van ING, de moedermaatschappij van de Postbank.

Aanbieders zijn verplicht te vermelden welke hogere rente u na de instapperiode moet gaan betalen. Vergelijk hier eenvoudig de verschillende aanbieders, bekijk welke vorm of aanbieder het best bij uw wensen past en vraag direct informatie aan. Vergelijk de aanbieders van een persoonlijke lening of doorlopend krediet op basis van rente standen. Deze erkend hypotheekadviseurs kunnen u begeleiden bij het maken van de juiste keuze. Deze rente is laag maar geldt altijd slechs voor enkele maanden. De daling is volgens de krant jaren geleden al ingezet. Soms vallen kosten van een bruiloft, vakantie of nieuwe meubels nu eenmaal duurder uit dan gepland! Met een Doorlopend Krediet hoeft u bovendien alleen maar rente te betalen over het bedrag dat u daadwerkelijk opneemt. Dat is ideaal als u te maken heeft met uitgaven waarvan u vooraf niet weet hoe hoog de kosten uitvallen. In januari ging het tarief opnieuw omlaag met een kwart procent. Hij ziet 'zeer goede kansen op prachtige rendementen'. De tactiek leverde de bank 140 miljoen euro extra winst op.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.