Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Het vergoede percentage verschilt van het gedekte percentage
  Lening van familie of vrienden waarbij in onderling overleg afspraken worden gemaakt over rente
  Als u verstandig schenkt kunt u uw kleinkind veel belasting besparen

Dergelijke leningen kennen namelijk de nodige fiscale voordelen.

Tante Agaat Lening

Dus inplaats van een duur doorlopend krediet of een dure persoonlijke lening kunt u in eerste instantie kijken naar een lening van familie. Uiteraard is het zeker slim om als u ondernemers in uw familie heeft ook eens met deze mensen te gaan praten. Dergelijke leningen kennen namelijk de nodige fiscale voordelen. Als u een spaarloontegoed heeft bij een werkgever, kunt u dit onder voorwaarden gebruiken voor de start van uw onderneming.

Slaagt u als startende ondernemer, dan heeft uw financier fiscaal voordeel door de belastingvrije rente-ontvangsten. In de jongste Elsevier onder meer een stappenplan voor het beginnen van een bedrijf door er een te kopen. Alles over marktverkenning, het ondernemingsplan, de rechtsvorm, de bedrijfsnaam, de administratie en wat er nog meer komt kijken bij het starten van een bedrijf. De naam is een paar jaar geleden veranderd in 'Regeling Durfkapitaal'. De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen. Ondernemers hoeven dankzij deze regeling geen woekerrentes af te rekenen en ook de geldverstrekker heeft er fiscaal baat bij. Als u onvoldoende onderpand hebt voor een krediet van de bank, dan kan de bank het ministerie van Economische Zaken vragen garant voor u te staan.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.