Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Een zeer langlopende hypotheekrente is een voorstel dat de moeite loont om uitgediept te worden
  Deel van het belastbaar inkomen waarover u geen belasting hoeft te betalen
  Reviews over ArgentaErvaringen en opmerkingen van gebruikers

De waarde van de woning moet onder vastgelegde bedragen blijven.

Lenen Bij De Bank

Geen volle eigenaar of volledig vruchtgebruiker zijn van een andere woning dan waarvoor geleend wordt. Je geeft het Woningfonds alle gegevens die het nodig heeft. Een passie of hobby, studies te financieren? U bent tussen 2 woonsten? Als de financiŽle middelen u tijdelijk ontbreken, moet u niet noodzakelijk u iets ontzeggen. Plan uw mensualiteiten in functie van uw specifieke projecten. De woning waarvoor geleend wordt, ligt in het Vlaams Gewest. Die grens is afhankelijk van hoe groot het gezin is. Hoe lager je inkomen en hoe groter je gezin, des te voordeliger wordt ze. Deze investeringen zijn vaak zeer hoog en moeilijk te dragen met eigen liquiditeiten van de activiteit.

Onafhankelijk van de aard van uw activiteit zult u steeds moeten investeren in een minimum aan uitrusting. Dat stelt ons in staat u een echte keuze aan te bieden. Als je een contract hebt getekend maar je krijgt geen lening vast, kan de koop niet doorgaan.

Het aanslagbiljet van de belastingen om het inkomen te bewijzen. Het ereloon van de notaris, is afhankelijk van hoe groot de lening is. Ook deze zijn afhankelijk van het bedrag dat je leent. Je woont minstens 20 jaar in de woning waarvoor de lening is bedoeld. Zorg wel dat je zeker bent van je zaak als je de verzekering gewaarborgd wonen aanvraagt. Als je binnen die bepaalde termijn geen lening kan afsluiten, dan is er ook geen verkoop.

Soms kan je deze lening ook gebruiken om een andere hypothecaire lening af te betalen. De verkoopwaarde van de woning mag niet hoger zijn dan een bepaalde grens. De kogel is door de kerk! U staat op het punt om een auto te kopen! Een nieuwe of een occasie, het is steeds een belangrijk moment. De waarde van de woning moet onder vastgelegde bedragen blijven. De lening ten laatste terugbetalen als je 75 jaar wordt.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.