Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Overzicht van soorten korte leningen en kredieten op afbetaling
  Vijf jaar geleden kocht je nog een direct bewoonbaar huis voor 100
  Daarom werd de gulden sindsdien van goedkoper materiaal gemaakt van nikkel

De verworven aandelen verkocht hij vervolgens voor 37,42 euro.

Aandelen Opties

De bestuurder mocht de opties verzilveren tegen een gemiddelde prijs van 10,46 euro. Leonardo Fibonacci da Pisa, was een 13e eeuwse wiskundige die, wat we nu noemen, de Fibonacci reeksen herontdekte. De verworven aandelen verkocht hij vervolgens voor 37,42 euro. Een onderneming kan prima draaien zonder wiskunde, tenminste als je dat maar eng genoeg ziet. Gisteren een prachtige stijging van de koers van de aandelen en wederom op geruchten dat er een bod gedaan gaat worden. Investopedia EngelsEen encyclopedie op het gebied van investeren, beleggen en financiën. Het was de laatste dagen geen leuke tijd op de beurs en er is waarschijnlijk geen enkele aandelenbelegger die ontsnapt aan de huidige malaise. De bankaandelen zijn spotgoedkoop maar in mijn ogen pertinent nog niet rijp voor koersherstel. Heel de ophef over Jerome Kerviel, de trader die naar verluidt 5 miljard verloor, lijkt toch niet te kunnen verbloemen dat er bij SocGen iets grondigs mis is. Ik spreek over Exxon, Chevron, BP, Conoco Phillips, Royal Dutch en andere reuzen. Veel beleggers beschouwen als de juiste aandelen alleen aandelen die vanaf morgen in een rechte lijn omhoog gaan.

Beleggen op margin houdt in dat u als belegger met als onderliggende waarde uw aandelenkapitaal andere aandelen kunt kopen. Ja, dat doet ze, maar op enkele onderling zeer verschillende manieren. Via een aandeel krijgt de aandeelhouder een aantal rechten, en daarom heeft een aandeel een bepaalde waarde. De Chinese regering maakte bekend dat de groei van de Chinese economie versnelde tot de grootste groei in de laatste 13 jaar. Een kooprecht noemen we een call optie; een verkooprecht noemen we een put optie. Hij ziet 'zeer goede kansen op prachtige rendementen'. Het is werknemers alleen vaak niet om deze zeggenschap te doen. Dat blijkt uit een melding bij de beurswaakhond AFM. Het gaat ze veel meer om de economische voordelen van het aandeelhouderschap recht op dividend, respectievelijk waardestijging van de onderneming. Cursus technische analyseEen cursus waarin staat welke begrippen uit Technische Analyse TA zinvol zijn bij het dagelijks handelen op de beurs en hoe ze te gebruiken.

Zo werkt een aandeelEen aandeel vertegenwoordigt een deel van het eigendom van een bedrijf. Kwartaal op kwartaal melden de grote oliebedrijven een lagere productie en lagere reserves. Kijk voor een lijst met afkortingen van Nederlandse hoofdfondsen verderop in dit onderdeel. Het zag er intraday niet best uit, maar de voor Europa late opleving in Amerika kwam nog precies op tijd. Misschien terecht, maar waarschijnlijk niet, meent Steef Bergakker van Iris. Het komt er namelijk op neer dat het merk door zijn eigen populariteit en wellicht dus door zéér intensieve marketing verloren gaat.

Psychologie en beleggenEen educatieve weblog die zich richt op psychologische factoren die een rol spelen bij beleggen, zoals psychologische valkuilen en zelfkennis. Buiten de not-for-profit organisaties bestaat een belangrijk deel van de economie uit bedrijven die op het maken van winst zijn gericht.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.