Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Robeco is in Nederland marktleider voor beleggingsfondsen
  Of u spaart leent of een hypotheek heeft u wilt op de hoogte blijven van actuele en de voor u m
  Deze waarde is dus slechts gedeeltelijk een relevant gegeven

De vergrijzing van de bevolking kent twee aspecten.

De Laagste Hypotheekrente

Hierdoor kunnen de sociale verhuurkantoren in toenemende mate een rol spelen in de integratie van de private huurwoningen in het sociaal woonbeleid. Veel dubbel werk dus, waar veel tijd en geld inkruipt. Niet alleen is het een middel om banen te behouden, maar ook om nieuwe te cre\'ebren.

De Brussels Investment Club BIC bestaat al meer dan dertig jaar. Er zijn immers nog heel wat drempels die gezinnen moeten overwinnen om hun droom blijvend te realiseren. Het betreft een stelsel onder de vorm van een "verhuissubsidie". Een goedkope hypotheek regelt u via Leek In Hypotheek. De grondprijzen zijn in Vlaanderen de voorbije jaren flink gestegen. Daarom wordt het begrip \'93groot gezin\'94 verruimd tot gezinnen met minstens \'e9\'e9n kind ten laste.

De harmonisering van deze leningen kan de effici\'ebntie van dit instrument verhogen. Hierdoor hebben financieel en sociaal zwakke groepen weinig keuze zodat ze aangewezen zijn op de private huurmarkt.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.