Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Persoonlijk en makkelijk online geld lenen in Belgie
  Op dat moment zal je het reeds terugbetaalde bedrag opnieuw kunnen lenen
  Vanaf 1967 werd het zilver in de gulden meer waard dan de gulden zelf

De top van de berg was aldus het heiligdom van de goden.

Hoogste Berg Himalaya

De Gouden Muur is als een kroontje boven op de top van elke berg. Wij staan met zijn allen hier in deze ene, concrete, continue wereld. Zo zou je het beklimmen van een berg ook kunnen zien. Het is ruim 30 graden en de terrasjes zijn goed gevuld. Elke stap die je zet heeft ook iets historisch ; Edmund Hillary, Tenzing, Herzog of een andere Himalaya ontdekker waren hier 50 jaar geleden ook. Zembla en overleed op de terugreis, aan scheurbuik. De top van de berg was aldus het heiligdom van de goden. Dit was de laatste keer dat het tweetal levend gezien werd. Welke, dat is afhankelijk van de aanwezige voorwaarden. Allen streven naar meer inzicht en nieuwe openbaringen. Oyu, tot Everest en Lhotse en verder weg de Kachenjunga.

Een te klein, traag brein in een te complexe wereld. Hosta's zijn hele decoratief in je tuin maar kunnen ook een uitstraling hebben via hun naam. Hij weet alles wat ik hem ga zeggen immers al, inclusief zijn eigen antwoorden. Inderdaad, m'n leven had een totaal andere wending aangenomen. Het artikel dat u opvraagt kan enkel door abonnees of houders van een dagkaart bekeken worden. In de vorige editie van ons persbulletin lichtten we reeds een tipje van de sluier over het Mozart-jaar, en in het bijzonder wat er zoal in Salzburg te beleven valt. Kijk, of luister naar jezelf, en je hoort de wereld. Deze verduidelijkingen maken het mogelijk om ook de naderhand geciteerde Hosta benamingen van enkele soorten beter te kunnen ontleden. Deze kleine Hosta heeft aantrekkelijke ronde tot hartvormige appelgroene bladeren met een gele chartreuse rand.

Elslager noemt deze Hosta de gestreakte mama van meerdere gestreepte babies. We trekken terug naar basecamp, waar de champagne op ons wacht. Dit is de eerste verklaring voor het hier boven beschreven gedrag. Maar ook in Wenen, de stad waar de componist begraven ligt, zal veel te beleven zijn. De donkergroene onregelmatige rand van het blad van deze Hosta zorgt voor een opvallend contrast met het fel geel gekleurde centrum, dat tijdens het seizoen lichter van kleur wordt, tot bijna perkamentwit albelescent. De herfst is de ideale wandelperiode in Oostenrijk. Volledige tentuitrusting met eettent, slaaptent en keukentent. In deze rubriek nemen we de Hosta's op met een naam die aan een muziekje doet denken. In deze rubriek wordt de Hosta uit mijn collectie besproken die het meest opviel tijdens de voorbije maand.

Onderweg is er gelegenheid om kennis te maken met alpenherders die op de alpenweide verse kaas en boter bereiden en diverse heemkundige musea nodigen uit voor een kennismaking. Het betreft een kleine, stevig rechtopstaande Hosta met een crèmewit patroon in het centrum van het blad. Er zijn echter wel een aantal voorbeelden te noemen. Via Parijs, Madrid en Buenos Aires komen we na 24 uur reizen aan in Mendoza, de startplaats van onze tocht. En samen met gedachten daarover, ontstijg je langzaam een niveau. Er is geen wolkje aan de lucht en het zicht op de onmetelijke Polish Glacier is fantastisch. Ik hou ervan om trekkings te doen,maar alle aspecten ven een land mogen zeker aan bod komen. Uranus, Neptunus en Pluto, lang voor hun ontdekking. Graag zou ik U even een stukje mee in de tijd terug willen nemen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.