Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Wie dat weigert mag de rente van de nieuwe woning niet meer helemaal aftrekken
  Goedkoop lenen willen we allemaal maar goedkoper lenen is niet alleen op basis van de rente
  Kijk ook eens of u misschien in aanmerking komt voor een sociale lening

De toonaangevende aandelenindices in New York zijn donderdag net iets onder hun slotstanden van woensdag gesloten.

Aandelen Getronics

De toonaangevende aandelenindices in New York zijn donderdag net iets onder hun slotstanden van woensdag gesloten. Vedior voerde de Nederlandse uitzenders aan, na goede berichten van marktleider Adecco. Beleggers zijn vandaag vooral in afwachting van de Amerikaanse banencijfers, die vanmiddag worden gepubliceerd. Voor het eerst in Europa is een witte dolfijn of beloega in gevangenschap geboren. Busta Rhymes lijkt zich maar niet aan de wet te kunnen houden. De Duitse autoconstructeur Volkswagen gaat tot een vijfde van zijn personeel in Belgische, Spaanse en Portugese fabrieken ontslaan. Voor de Dow Jones betekende dat de vijfde verliesdag op rij, maar de 12. Amsterdam kreeg voorbeurs cijfers te verwerken van onder andere Wessanen en Vopak. Terwijl Wessanen zijn verwachtingen voor dit jaar opnieuw neerwaarts moest bijstellen, kon Vopak zijn prognose voor het lopende boekjaar wat omhoog trekken. De rapper, die vorige maand nog voor de rechter moest verschijnen wegens mishandeling, is aangehouden omdat hij zat te bellen in zijn auto. Ook gemeenteraadsleden zijn zich ermee gaan bemoeien.

Op Euronext Amsterdam zal de AEX-index vrijdag licht hoger van start gaan, zo verwachten marktpartijen. In Vorst zou het om een duizendtal mensen van de 5. Het wijfje Yulka bracht na een draagtijd van zestien maanden een jong van 1,2 meter lang ter wereld in het Oceanium van de.

In het Engelse Callington is ophef ontstaan over een schooldirecteur die zijn leerlingen heeft gevraagd elkaar niet meer te omhelzen tijdens de pauzes. De winst en de omzet van het Zwitserse uitzendconcern belandden in het derde kwartaal boven de marktconsensus. De handel zal voorzichtig beginnen, in aanloop naar Amerikaanse banencijfers later vanmiddag.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.