Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

De technische analyse maakt gebruik van grafieken om het koersverloop van aandelen weer te geven.

Technische Analyse Aandelen

Dit vereist kennis van de opbouw van een betalingsbalans van een land, die ons het overzicht verschaft van de t. De Kondratieff-golven worden de laatste jaren weer vaker te voorschijn gehaald, omdat men kennelijk begint aan te voelen dat het huidige draagvlak van de welvaart wankelt. Ralph Elliott herkende een duidelijk patroon in de koersbewegingen, waarvan hij de psychologie van de mens als belangrijke drijfveer zag.

Het voordeel van grafieken is dat je in één oogopslag de richting van het koersverloop kan overzien. En dat het ook bruikbaar is voor korte termijn spreekt voor zich. De koersgegevens kunnen geheel automatisch en kosteloos gedownload worden. Bij gebruik van korte-termijn koersfluctuaties wordt de kans op winst vergroot, maar ook de kans op verlies. Je benaderingswijze dient er op gericht te zijn risico's zoveel mogelijk te beperken. Mocht u menen rechten te hebben op teksten of afbeeldingen laat dit dan weten dan worden ze direct verwijderd. De laatste jaren is theorie van Elliott steeds populairder aan het worden. Deze gaat ervan uit dat de koers van ieder aandeel steeds weer een zelfde cyclus doorloopt. Met name bij de post afschrijvingen wil een bedrijf nogal eens creatief te.

Bij het maken van een jaarverslag zal een bedrijf niet altijd haar geheimen prijs willen geven.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.