Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Geld lenen aan derden is wettelijk gereglementeerd
  Kun je je geld langer missen dan is beleggen ook een aantrekkelijke optie
  De meeste zekerheid maar ook de duurste rente heb je met een vast rentetarief

De strijd om de klant op de hypotheekmarkt is nog altijd niet geluwd.

Hypotheek Rente

Online direct inzicht in de maandlasten en hypotheekvorm die bij u passen. Wij hebben aanstellingen bij alle grote geldverstrekkers in Nederland. Iedereen met eigen woning en hypotheek wil lage maandlasten. Voor jonge mensen of starters is het lastig om een huis te kopen. Door de beperking van de renteaftrek heeft de overheid een aantal maatregelen getroffen. Daar kun jij als consument natuurlijk van profiteren, m. De strijd om de klant op de hypotheekmarkt is nog altijd niet geluwd. Aanbieders van hypotheken doen er alles aan om nieuwe klanten binnen te halen of bestaande klanten te behouden. Iedere specifieke situatie vraagt om een advies op maat.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.