Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

De spaarhypotheek is een populaire versie van de levenhypotheek.

Spaarhypotheek

Voor deze verzekering bent u maandelijks premie verschuldigd. Het omgekeerde is het geval indien u de looptijd langer dan 30 jaar neemt. In de financiŽle bijsluiter wordt uitgegaan van de "maatmens". In veel gevallen bouwt u een belastingvrij vermogen op. Vaak wordt deze hypotheek met andere vormen gecombineerd. De financiŽle bijsluiter is onderdeel van de Wet financiŽle dienstverlening Wfd.

Met de spaarpremie en de extra premiestortingen wordt de spaarpot opgebouwd. Uw hypotheekschuld blijft gedurende de looptijd even hoog. Een kortere looptijd resulteert wel in hogere netto maandlasten.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.