Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Op het volgende scherm tonen wij u de aanbieders met de hoogste spaarrente
  Alles voor de actieve belegger in aandelen opties en warranten
  Hypotheek links geeft actueel nieuws en links op het gebied van hypotheken

De schoonmaakoperatie was nodig omdat de olympische vlam nog voor de Spelen van 2008 in Peking naar de hoogste bergtop ter wereld moet worden gebracht.

Hoogste Bergtop

De Grote Depressie heeft The Big Apple in zijn greep. Ze verzamelden 400 zakken vol lege drankflessen, gebruikte zuurstofflessen, tenten en sigarettenpeuken. Vandaag zijn de vrijwilligers teruggekeerd van hun missie. Vanuit de vallei van Benasque brengt een dubbeldekker met open bovendek de stappers ter plekke. Nationaal Park, maar gaan we naar een iets hoger gelegen top in Rondvassbu. Vooral de zonnekloppers voelen zich hier in hun nopjes. Langs de Josenfjord en de Sorfjord bereiken we de Eidfjord. De eerste bewoning van Rhodos gaat terug tot voor onze jaartelling. Dit is de tweede stad van Rhodos met een beroemd Acropolis. Met haar grote, blauwe ogen vol ontzag en liefde is ze goddelijk mooi. Vrijwilligers hebben in tien dagen tijd tien ton afval verzameld op de flanken van de Mount Everest.

King Kong was al voor er ook maar één scène gefilmd was virtueel winstgevend. Start van een bergwandeling in het beschermde natuurpark Posets-Maladeta. Vorig jaar verzamelde een andere ploeg al acht ton afval op de Everest. Zowel links als rechts komt het water van de bergen de vallei ingevallen. Carl Denham die het scharnierpunt vormt met de derde acte van King Kong.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.