Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

De rentedaling maakt de dollar minder aantrekkelijk voor beleggers.

Rente Nl

De rentedaling maakt de dollar minder aantrekkelijk voor beleggers. Uw salaris per maand zonder vakantietoeslag, 13e maand en overige toeslagen. Aandelenhandelaren van de Knight Capital Group wachten op het rentebesluit. Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend.

Door het verlagen van het belangrijkste rentetarief wordt lenen goedkoper. Dat is ideaal als u te maken heeft met uitgaven waarvan u vooraf niet weet hoe hoog de kosten uitvallen. Soms vallen kosten van een bruiloft, vakantie of nieuwe meubels nu eenmaal duurder uit dan gepland! Met een Doorlopend Krediet hoeft u bovendien alleen maar rente te betalen over het bedrag dat u daadwerkelijk opneemt. De Fed zegt verder dat het voor huishoudens en bedrijven moeilijker is geworden om aan een lening te komen. Door de verlaging wordt het lenen van geld goedkoper, waardoor de economie weer een impuls moet krijgen. Maar dit soort situaties komen volgens het Kamerlid veel minder voor en hij verwacht dat door zijn voorstel energiebedrijven ervoor gaan zorgen dat de maandnota's beter kloppen. Tweede Kamerlid Halbe Zijlstra van de oppositiepartij heeft aangekondigd deze week daartoe een voorstel in te dienen bij minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken. Dat is zeker niet verkeerd! Hoop alleen niet dat er allemaal rare voorwaarden aan verbonden zijn. Huur per maand, zonder huursubsidie, gas, water en licht. AlertPopup 'Jij hebt al een melding gedaan bij dit bericht.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.