Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

De rente zal nog wel iets stijgen, alhoewel men denkt van niet.

Variable Rente

Wij hebben voor variabelerente gekozen omdat het verschil tussen vaste rente en variabele rente bijna 1 procent was en ik wilde nu graag de mening weten van anderen. Ik vraag gewoon om jullie mening en hoe jullie erover denken. De rente zal nog wel iets stijgen, alhoewel men denkt van niet. Journalist en marktcommentator Willem Middelkoop zet al zijn kaarten op grondstoffen, en dan vooral olie, gas en edelmetalen. Bovenstaande zijn de gegevens gebruik makend van renteopties. Voorts zou u kunnen denken aan een wijziging in uw persoonlijk situatie. Heeft u meerdere offertes aangevraagd bij verschillende aanbieders? De rente en voorwaarden die de v.

Ik zou nu mensen die een variabele rente hebben en niet zoveel armslag, de rente laten vastzetten voor een bepaalde periode. Dat zou namelijk een heel ander beeld geven op Europees niveau. Mensen die op een moment dat de rente laag was de rente lang vastzetten waren nog goedkoper uit. Ik ben vast niet de enige die vandaag connectie problems heeft. Rente die gedurende de looptijd van bijvoorbeeld een obligatie door de uitgevende instelling kan worden aangepast. Bureau Scheepsregistratie geeft geen brandmerk af voor schepen die nog in het buitenland afgebouwd worden. Maar je weet het nooit zeker, dus ik zou overwegen een rentevastperiode te kiezen. Als je voor afsluiten van een hypotheek met variabele rente al druk maakt over eventuele stijgingen in de toekomst, dan ben jij vanuit psychologisch oogpunt niet de aangewezen persoon om deze hypotheek aan te schaffen. Hypothecaire looptijd voor een jachtfinanciering is normaal 20 jaar.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.