Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Goede en betrouwbare hypotheek vanaf 1 9 procent hypotheekrente
  Binnen de afgesproken kredietlimiet kunt u opnemen en aflossen
  Onze specialisten selecteerden voor u de beste formules van andere instellingen

De rente op de kapitaalmarkt stijgt sinds januari van dit jaar.

Gemiddelde Rente

De looptijd van de verzekering dient gelijk te zijn aan de looptijd van het bijbehorende leningdeel. Vraag uw Postbank Hypotheekadviseur naar de actuele tarieven. Postbank neemt deel aan het Bureau Kredietregistratie in Tiel om gegevens met betrekking tot kredietwaardigheid op te vragen. De maximale looptijd van een bouwdepot bedraagt zes maanden.

De taxatie mag op het moment van de offerte van de lening niet ouder zijn dan twaalf maanden. Een hypotheek kan bestaan uit maximaal 5 leningdelen. Aanvragers met een EU-nationaliteit zijn alleen toegestaan indien zij Nederlands belastingplichtig zijn en minimaal 3 jaar lang een vast inkomen in Nederland hebben genoten.

Om aanspraak te maken op een hypotheek via Bank of Scotland dient u uiteraard over een inkomen te beschikken. De werkelijke totale prijs van het krediet kan hier derhalve van afwijken. Degene die het taxatierapport opmaakt mag op geen enkele wijze zijn betrokken bij de transactie van verkoop of financiering. Een tweede hypotheek op uw huidige woning is alleen mogelijk indien de 1e hypotheek ook bij Bank of Scotland loopt.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.