Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  In de 10 jaar dat je spaart gaat je rentepercentage omhoog
  De koers waartegen iemand aandelen of opties wil verkopen
  Het geld op uw spaarboekje brengt een jaarlijkse rente op

De rente is zo een instrument om een economie te sturen.

Rente Stijgt

Bij de ene aanbieder betaal je misschien meer rente dan bij de andere. Iedere specifieke situatie vraagt om een advies op maat. Dan stijgt of daalt het percentage dat u betaalt ook. Misschien dat we daarna tot een hoger bewustzijn geraken minder materialistisch worden en dan eindelijk de kans krijgen zoals we in 1968 leken te krijgen om er een betere wereld van te maken. Een rente-stijging op de hypotheekmarkt zal het gevolg zijn. Het wordt dan duurder voor bedrijven om te investeren en bestedingen van consumenten worden geremd. De hypotheekrente bestaat uit de kapitaalmarktrente met een opslag voor de geldverstrekker. De rente zal wellicht kunnen dalen waardoor de hypotheekrente daalt.

Daarentegen drukken hogere rente's de koersen ook weer natuurlijk wat een bedrijf interessanter maakt lagere prijs voor hetzelfde. Vraag daarom altijd offertes aan bij verschillende aanbieders. Door de lage rentestanden in de afgelopen tijd, hebben veel eigen woning bezitters hun hypotheek overgesloten. Blijft die laag dan is het de vraag of het een luchtbel wordt en of die klapt.

De rente is zo een instrument om een economie te sturen. Maar wel 'gedempt', alleen het percentage boven de bovengrens of onder de ondergrens komt erbij of gaat eraf. Een marktleider kan overigens wel de laatste met het doorvoeren van de renteverlaging. Die hoeft allemaal niet negatief uit te pakken voor de bedrijven hoor. De rente op deze markt wordt ook bepaald door de rente die de Europees Centrale Bank ECB rekent. Soms moet je saneren om een bedrijf uberhaupt in stand te kunnen houden, bij verreweg de meeste deelnemingen worden er netto banen gecreeerd. Bij een spaarhypotheek bestaan de lasten uit hypotheekrente en uit spaarpremie. De huidige rentestijgingen zijn het gevolg van beleggers die speculeren op een rentestijging.

In principe volgen banken de rente die tot stand komt met de geld-en kapitaalmarkt. Met Delta Lloyd worden uw financiŽle woningzaken goed, snel en slim geregeld. Door de beperking van de renteaftrek heeft de overheid een aantal maatregelen getroffen. Eerst moet het kapitalisme net zo extreem worden als het communisme. Het bijzondere van de spaarhypotheek is dat bij een verhoging of verlaging van de hypotheekrente na afloop van de rentevaste periode de totale lasten rente plus premie toch ongeveer stabiel blijven. Iedereen met eigen woning en hypotheek wil lage maandlasten. Bij een achterblijvende economie zal de rente niet verhoogd worden, omdat dit de economische groei vertraagd. Hoogte van de renteVergelijk de rente van verschillende aanbieders. Al met al worden het zeer interessante jaren de komende. De activiteiten van de fondsen die het meest tegen de borst van mensen stuit zijn dan ook speculatieve zaken. Vooral omdat elke overname eigenlijk te duur betaalt is.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.