Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

De rente in de twaalf landen die de euro als munteenheid hebben, verandert voorlopig niet.

Ecb Rente

Door de renteverlagingen in de Verenigde Staten is de koers van de dollar omlaag gegaan. Misschien terecht, maar waarschijnlijk niet, meent Steef Bergakker van Iris. Voor analisten is de uitkomst van het Europese rentebesluit geen verrassing. De bank streeft ernaar de inflatie dichtbij de 2 procent te houden.

Wel zijn ze benieuwd of Trichet iets los zal laten over eventuele toekomstige rentestappen. Dat de economische groei in euroland niet uitbundig is, bleek eerder deze week uit uitgelekte ramingen van het Internationaal Monetair Fonds IMF. In andere landen zijn centrale banken onlangs wel overgegaan tot renteverlagingen in verband met toenemende zorgen over afnemende economische groei. Eerder op de dag besloot de Britse centrale bank tot een verlaging van een kwart procentpunt. De rente in de twaalf landen die de euro als munteenheid hebben, verandert voorlopig niet.

Man gedwongen met geit te trouwenNadat de Soedanees was betrapt tijdens seks met het dier. Alles over beleggingsfondsen inclusief koersen, fondselector, modelportefeuille en nieuws. Vorige maand kwam de inflatie in de eurozone op een recordhoogte van 3,2 procent. AlertPopup 'Jij hebt al een melding gedaan bij dit bericht. Dat kan de export vanuit de eurozone nadelig be´nvloeden. De Franse minister van Handel herinnerde daar donderdag nog aan.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.