Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

De rente die de geldverstrekker in rekening brengt is o.

Euribor Rente

Deze kunt u afspreken voor een rentevaste periode van 1 maand variabel tot 30 jaar vast. Kunt u de hypotheek meeverhuizen naar een andere woning i. Omgekeerd houdt de hoge euro de inflatie laag en voorkomt de hoge rente wildwestttaferelen op de vastgoedmarkt.

Als u gaat verhuizen kunt u uw rente soms meenemen, in bepaalde gevallen kan dat interessant zijn. De waarde van de woning voor de geldverstrekker is de executiewaarde EW, en is de waarde waarvoor de geldverstrekker de woning minimaal denkt te kunnen verkopen indien noodzakelijk. Na afloop van de rentevaste periode, krijgt u een voorstel van de geldverstrekker. AlertPopup 'Jij hebt al een melding gedaan bij dit bericht. Mogelijk biedt die u een hoger tarief dan een nieuwe klant! Soms kunt u ook niet kiezen uit alle rentevaste periodes. Data Dissemination Standard van het Internationaal Monetair Fonds gevolgd. De rente die de geldverstrekker in rekening brengt is o. Hoe komt de hypotheekrente tot stand? Hier een uitleg. Daarom is het verstandig gebruik te maken van één van onze adviseurs. Het is niet meer mogelijk om nieuwe vragen voor deze rubriek in te sturen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.