Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Dit zijn er gemiddeld ongeveer 20 per werkdag of ongeveer 5
  De lening wordt volledig afgestemd op uw persoonlijke situatie
  Wanbetalers op hypotheekleningen zijn extra duur uit Amsterdam

De rente bepaalt voor veel mensen de hypotheekkeuze.

Rente 20 Jaar

Als u met een tophypotheek tegen de grens van uw mogelijkheden gaat zitten, kunnen renteschommelingen u in de problemen brengen. Geldgevers zijn tegenwoordig behoorlijk royaal met hun hypotheken. Bekijk het renteoverzicht met de laagste rentes uit een vergelijking van bijna alle geldverstrekkers. De geldverstrekker bepaalt of u in aanmerking komt voor de actie en tegen welke voorwaarden. Maar heeft u erover nagedacht wanneer de rente plotseling stijgt. Laat u altijd voorrekenen hoeveel u per maand netto aan uw hypotheek kwijt zult zijn, dan kunt u beter nagaan hoeveel geld u overhoudt voor andere zaken. Klanten die nu een hypotheek sluiten tegen lage renteperentages, krijgen bij veel geldgevers bij het aflopen van de renteperiode de rekening voorgeschoteld, aldus online intermediair Independer. Alle hypotheekrente tarieven van alle geldverstrekkers banken en verzekeraars in Nederland voor een hypotheek lening. Als u hiermee geen rekening houdt, kunt u voor een onaangename verrassing komen te staan. Hierbij maakt de keuze voor het type hypotheek veel uit.

Huizen zijn net zo betaalbaar als twintig jaar geleden. Ontdek welke politieke partij het beste bij uw culturele opvattingen past. De rente bepaalt voor veel mensen de hypotheekkeuze. Nogal wat woonlasten hangen samen met de waarde van uw woning. En begrijpelijk, immers de rente bepaalt voor een groot deel het bedrag dat u iedere maand betaalt. Als u blindelings afgaat op het bedrag dat ze u willen lenen, rekent u zich snel rijk en loopt u een behoorlijk risico. Nederlanders met een koopwoning zijn een even groot deel van hun inkomen kwijt aan hun huis als in 1985.

Al met al is ons advies om niet het maximaal toegestane bedrag te lenen, hoe aanlokkelijk een huis ook mag zijn.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.