Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Een hypotheek welke aansluit op uw wensen qua risico en maandlasten
  Electrabel is de grootste producent van elektriciteit in Nederland
  De hoogste bergtop van Australie heeft als enige van de Seven Summits geen sneeuwbedekte top

De regeling bevat onder andere afspraken over een lumpsumbijdrage aan de school en de zogenaamde ouderbijdrage.

Regeling Financiering

De regeling bevat onder andere afspraken over een lumpsumbijdrage aan de school en de zogenaamde ouderbijdrage. Voorts wordt onder bepaalde condities een specifieke uitkering verstrekt aan gemeenten. De redenering is dat de gemeente in staat is bij een geringere stijging deze fluctuatie op te vangen. Dit voorstel wijzigt de Wet op de expertisecentra, de Wet op het primair onderwijs en de Wet op het voortgezet onderwijs.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.